Anna Strunecká, Jiří Patočka: Doba jedová
Anna Strunecká, Jiří Patočka: Doba jedová

Anna Strunecká, Jiří Patočka: Doba jedová

60%
Kniha Doba jedová nabízí velice poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost knihy Doba jedová je věnována možným rizikům očkování, jež v současné době vyvolávají zvýšený zájem veřejnosti. Autoři knihy Doba jedová Anna Strunecká a Jiří Patočka,…
Produkt již neprodává žádný obchod na Srovnáme.cz, ale máme pro vás podobné.

Specifikace

Klíčové vlastnosti

Název produktu: Anna Strunecká, Jiří Patočka: Doba jedová
Průměrné hodnocení uživatelů: 3,00 bodů z 5
Hodnocení:
3

Popis produktu

Kniha Doba jedová nabízí velice poutavé čtení o škodlivých látkách v potravinách, nápojích, kosmetice, lécích a potravinových doplňcích a životním prostředí vůbec, které jsou reklamou, sdělovacími prostředky a mnohdy i medicínou doporučovány jako zdraví prospěšné. Značná pozornost knihy Doba jedová je věnována možným rizikům očkování, jež v současné době vyvolávají zvýšený zájem veřejnosti. Autoři knihy Doba jedová Anna Strunecká a Jiří Patočka, vysoce erudovaní a mezinárodně uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikologie s dlouholetými zkušenostmi v publicistice, podávají vysvětlení jasnou, přístupnou a srozumitelnou formou. Každá kapitola knihy Doba jedová je doplněna odkazy na populární i vědeckou literaturu. Čtenářům knihy Doba jedová se tak nabízí zcela ojedinělá příručka pro každodenní orientaci v nepřehledné oblasti ovládané zájmy trhu a zisku, s náměty, jak se bránit před mnoha zdravotními riziky a rádoby vědecky podloženými radami. Popis Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu. Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. je profesorem toxikologie na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pracuje v oboru molekulární biochemie, enzymologie a toxikologie extrémně jedovatých synteticky připravených i přírodních látek a psychofarmak. Ve své vědecké práci se zaměřuje na biochemické mechanismy toxických účinků různých biologicky aktivních látek a léků, zejména terapii Alzheimerovy nemoci. Zabývá se rovněž působením různých peptidů v procesech učení a paměti. Úryvek z úvodu: Časopisy, televize a reklamy v obchodech i na billboardech nás neustále přesvědčují o tom, co je důležité pro udržení našeho zdraví od narození až do pokročilého věku. Vnucují nám, že všechny jejich rady jsou vědecky zdůvodněné a založené na posledních objevech moderní medicíny. Avšak navzdory pokroku vědeckého bádání a dostupnosti lékařské péče se objevují nové, obtížně zvladatelné nemoci. Přes rozsáhlé osvětové kampaně jsou onemocnění srdce a cév stále častější, od dětství hrozí lidem v rozvinutých zemích obezita a cukrovka, každý čtvrtý obyvatel Evropy i Ameriky patrně onemocní v pokročilém věku Alzheimerovou nemocí. Stoupá počet lidí postižených psychiatrickými poruchami, jako jsou poruchy nálad, deprese, schizofrenie, demence či nespavost. Trvale klesá plodnost mužů i žen. Zatímco nás odborníci varují před epidemií chřipky, o skutečné epidemii autismu, která již postihuje děti v USA a Kanadě, se u nás zatím nemluví. (...) V této knížce čtenářům předkládáme čtení o historii vzniku některých mýtů o užitečnosti látek, kterým bychom se měli důsledně vyhýbat. Poukážeme i na způsoby, jak se můžeme bránit to

Recenze

Celkové hodnocení

60
60%
5
0x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x

Váš názor nás zajímá!

Hodnocení je od spotřebitelů, kteří produkt zakoupili.

Vaše recenze

Jistě znáte ten pocit, když vidíte reklamu na nějaký zdraví prospěšný produkt, nebo revoluční prášek a ihned si ho běžíte koupit a pak vás naplňuje pocit, že děláte dobrou věc pro vaše tělo, ale je tento produkt opravdu zdraví prospěšný a nebo je opak pravdou ? O tom se dočtete v knize Anny Strunecké a Jiřího Patočky, Doba Jedová. Autoři jsou mezinárodně uznávaní odborníci v toxikologii a biomedicíně, v knize putavě rozebírají problém nezdravých potravin, léků, očkování, potravinových doplňků a životního prostředí. Kniha Doba Jedová vám poradí jak se bránit před zdravotními riziky a zkomercializovanými "vědecky podloženými" radami.